De Jonge duiven komen geweldig op.

De pas geboren jonge duiven groeien geweldig op. Alle 35 jonge zijn uitgekomen en inmiddels geringd. 20 Met Lady's League ringen en 15 met gewone ringen. Ik kan met voorstellen dat u nu gaat denken; gaat hij nu ook meedoen met deze competitie?. Nee is hierop het antwoord. Maar mijn Maatje zijn vrouw wel dus daarom zoveel mogelijk geringd met LL ringen. 

Lees meer »

De kweek ligt op schema

Gisteren, vandaag en morgen, als het goed is,  zullen er 35 jongen het daglicht gaan zien. De eerste jongen waren er gisteren(27012020) al. Vandaag zijn er 8 uit het ei gekropen en morgen zal de rest volgen. 

Lees meer »

Kweekperiode loopt geweldig!!

2 Januari hebben we gekoppeld en op 15 Januari hadden we 34 koppels op eieren van de 36 koppels die we gezet hadden. 2 Fond koppels die gehaald zijn bij Piet van de Hoogen laten nog op zich wachten. Oudere duivinnen vonden het nodig om maar 1 ei te leggen. Wat betekend dat we op 12 dagen 34 koppels  op eieren hadden. Op eieren krijgen is 1 maar bevruchten is 2. Vandaag alle eitjes is even bekeken en van de 66 eieren waren er 64 bevrucht. Een super resultaat. Morgen worden de eieren van de kweekduiven naar de vliegduiven overgelegd en mogen de kweekduiven voor de 2e keer op eieren komen. Deze ronde zal ik zelf houden. De 3e ronden jonge duiven wordt 1 op 1 verdeeld tussen mijn Maat (Arnold Poessenauw) en mij. Dan hebben we er beide een kleine 60 stuks en daar moeten we het mee doen. Als dit een voorbode is voor het seizoen zie ik het positief in. Het bijlichten is inmiddels gestopt bij de vliegduiven.

Lees meer »

Update Kweek 2020

Op 2 Januari jl, hebben mijn Maatje (Arnold Poessenauw) en ik 36 koppels gekoppeld voor de kweek van 2020. Zoals eerder geschreven hebben we een gezamenlijk kweekhok die voorzien is van echt klasse duiven. 70% van het kweekmateriaal bestaat uit de topduiven van Kees d'Lor (Mevrouw Snellen & Zn) uit Den Bosch. Overige duiven zijn van het soort; Gert-Jan Beute, Broer Golden Rossi (Reinier de Ruijter), Dochter Avandgarde (H. Diks), een ingeteelde duivin uit De Staak x Anastasia van Jean-Pierre Biesmans, 4 kleinzonen van De Mario van J. van de Made x Wilhelmien (Kees d'Lor) via Johan Hamstra, het oude soort van Arnold Poussenauw, het oude soort van mijzelf en Michel Driessen. Voor de fondduiven ben ik begonnen met 3 koppels van Piet van de Hoogen uit St. Hubert. Piet is gestopt en ik heb de 2 stamkoppels, waar Piet zijn hele hok mee heeft opgebouwd, van hem overgenomen. In deze koppels zit veel van Anton van Haren, Jeff Linssen, Gebroeders Kuypers (Oeffelt) en Jan Theelen. Hier gaan we de fond mee aanvangen. Dit zijn bewezen koppels voor de fond en de rest moet het gaan verdienen om tegen deze kinderen gekruist gaan worden.

Lees meer »

Nu of nooit

Deze week de beslissing genomen om alle vitesse en midfond duiven van de hand te doen. De reden hiervan is dat ik me ga focussen op de Eendaagse en Marathon vluchten. Daarom krijgen alle duiven morgen de kans op Chateauroux te laten zien wat ze waard zijn op deze discipline. Na de vluchten zullen alle vitesse en midfond kweekduiven het hok gaan verlaten. Volgend jaar zullen de eerste jonge duiven komen voor de Marathon. De kweekduiven voor de Eendaagse worden geselecteerd. Hiervoor zullen 4 of 5 koppeltjes over blijven. Nieuw begin en heb er erg veel zin in!!

Lees meer »

Besluit genomen!

Het besluit is genomen. Er zal niet deelgenomen worden aan de jonge duivenvluchten (vroege tour). Dit heeft een aantal redenen en wel de volgende:

Lees meer »

Het leek wel herfst

Het was voorspeld. Harde wind vanuit het Zuid-Westen die gepaard zouden gaan met buien. Een aantal Afdelingen besloten dat het niet verantwoord was om de duiven te lossen en de overige keken toch wat de mogelijkheden waren om te kunnen lossen. Afdeling 3 koos ervoor om de duiven van Montlucon vroeg te lossen. Wel met risico's maar die waren volgens de lossingsverantwoordelijke te overzien. Daarom werd er besloten om de duiven om 7.00 uur te lossen. Verontrustend keek ik snel naar de bekende weerbeelden en fronste mijn wenkbrauwen. Het zou een snelle worden en dat klopte. De snelste in de Afdeling vlogen 2004 mtr per minuut. Dit betekende dat onze vrienden in 5 uur en 14 minuten 630 km weg peddelde met een goed verloop. Dus een compliment aan de lossingsverantwoordelijke is dan ook op zijn plaats. Als ik kijk naar de prestaties van mijn 6 ingekorfde duifjes was ik niet ontevreden. Sterker nog; zeer tevreden. Met een prijspercentage van 75% is dit goed te noemen. Echte kop pakte ze helaas niet. De 2e vlucht die op het programma stond was Isnes een Vitessevlucht van 150 km voor mij en daar waren 13 strijders mee. Dit was een lastigere klus voor de lossingsverantwoordelijke. Wikken en wegen, bellen en afspraken maken met andere Afdelingen. Uiteindelijk werd er besloten om de duiven in 1x te lossen, i.p.v. de afgesproken groepslossing. Maar ik denk, gezien het weerbeeld, dat iedereen hier mee kon leven. Ook dit werd een zeer snelle vlucht met gemiddelde boven de 2200 mtr. per minuut. Helaas voor mijn duiven was dit blijkbaar te snel. Over het resultaat kan en mag ik dan ook niet tevreden zijn omdat hier toch mijn betere duiven op waren ingekorfd. Dit is nu de 2e week dat ze minder presteren en er zal ingegrepen worden om de duiven weer in het spoor te krijgen.

Lees meer »

Uit het niets

Ik kijk best veel op Facebook en soms zie je duiven voorbij komen waarvan je denkt; pfff die zijn mooi. Zo ook vorig jaar. Vorig jaar zag ik bij Richard van de Haterd een prachtige koppel duiven en een schitterende vale doffer. Uiteraard complementeerde ik Richard hiermee. Richard is nu 3 jaar weer begonnen en daar horen, indien het ook zo is, stimulerende teksten als; dit is gaaf, of deze zijn mooi of goed gedaan. Zo ook bij de presentatie van een schitterende ploeg jonge duiven en de vale doffer in het bijzonder. Dit is dus een jaar geleden (2018). En het mooie is; Richard speelt gewoon weer mee in de CC Oss alsof hij niet weggeweest is.

Lees meer »

De verassing!

Vandaag stond de 2e Midfondvlucht op het programma vanuit Sezanne voor Afdeling 3 Oost Brabant. Het duurde even maar om 10.20 uur konden de duiven aan hun terugreis beginnen. Vorige week stonden we nog, bij wijze van spreken; met handschoenen en een muts op, en nu was het prachtig weer. Een kalme Zuid Oosten wind, licht bewolk met dreiging van een bui of een donderslag. Vorige week waren het de doffers die de muziek maakte en wat zou het vandaag worden. Op de voorhand werden snelheden van 1400 meter gemaakt wat inhield dat ik om 14.38 moest draaien. Om 14,36, en dit heb ik zelden gezien, kwam als een raket het eerste duifje aan. Wat een snelheid en een drang daarop stond; was geweldig om te zien. Ik wist direct dat het een vroege zou zijn. Maar hoe vroeg weet je natuurlijk nooit. Dit keer was het wederom een duivin waarvan de moeder (kleindochter Olympic Stephanie) bij Martijn & Buck de Kruijff uit Woerden vandaan komt. Haar zusje, de 144 speelde dit jaar al 2x een 1e in onze vereniging en een 3e in het Rayon. Het bleef (te) lang stil voordat mijn 2e duif kwam. Maar dat zie je vaker als je een echte kopduif hebt. Al met al een geweldige dag met schitterende aankomsten. Een 49e in de hele Afdeling 3, 5e In Rayon Oost van de Afdeling, 3e in de CC Uden, 2e In het Rayon van de CC Uden en 1 en 2 etc in de Vereniging. Volgende week de eerste Eendaagse en eens kijken of we er een paar klaar voor kunnen maken.

Lees meer »

FOR SALE UIT ZOON STAMDOFFER

2 Prachtige jongen te koop uit een rechtstreekse zoon (Showman)van mijn stamdoffer. Deze stamdoffer is een kleinzoon van de Flerk van Ferry van Loo. Volgens Bob Berends wordt Showman de nieuwe stamvader van mijn hok X  een prachtige duivin van Comb. Ulijn uit Oss. Deze duivin is een kleindochter van Zn Gilbert. Gilbert was jaren lang een van de beste, zo niet de beste, Eendaagsefond duif van Afdeling 3. Kortom hele mooie lijnen voor de Eendaagse fond en kunnen nog prima op de natour mee. 

Lees meer »

Je verwacht er veel van!

Met de waas nog voor mijn ogen van de nacht stonden we om 10.30 uur in te korven voor de 1e Midfondvlucht van het seizoen 2019. Dit zijn voor mij de vluchten waar het moet gebeuren, dit samen met de Eendaagsefond vluchten. Ze stonden er prachtig op en had er hoge verwachtingen van. De externe factoren waren redelijk gunstig te noemen. Niet super maar ach je weet het maar nooit. Met vol vertrouwen werd er naar Zondag uitgekeken. De dag waarop alle moeders in Nederland in het zonnetje gezet dienen te worden. Ook ik weet dat dit niet altijd bij iedereen gedaan wordt of gewoon weg niet meer kan. Dit zijn dan de dagen waarop je moeders nog meer mist!!. De duiven werden gelost om 7.30 uur in Nanteuill en zouden er, na verwachting, 5 uurtjes over vliegen. In de voorvlucht kreeg ik al gauw door dat er snelheden gehaald werden van boven de 1200 meter en dan weet je dat je ruim binnen de 5 uur moet draaien op mijn afstand. Helaas was dit niet het geval en dan zie je de bui al hangen. En net als vorige week regende het weer op het moment dat de duiven konden komen. Hebben de duiven er wat van gemerkt?. Ik weet het niet maar het zal niet te gunste zijn van de duiven en de resultaten. Op 33 kwam wederom de duiven 206, net als vorige week, aan knallen. Zonder te treuzelen trok ze haar vleugels samen om met een rotvaart op de klep te landen. Als snel kwam nummer 2,3,4,5,6,7 enz. Als zand vielen ze en dan vraag je je af; hoe is het mogelijk? 354 km van huis en binnen 15 minuten 8 duiven in de klok. Maar waar blijft dan die uitschieter die je dan net nodig hebt? Die was er wederom niet maar dit gaat komen. Als de duiven zo op lijn liggen is het afwachten totdat de echte form komt. Komt deze dan?. Dat weet niemand en maar hopen dat de fee eerdaags langskomt en de duiven dat laatste zetje geven.

Lees meer »