Update Jonge duiven

Gepubliceerd op 6 mei 2018 om 09:49

Door de verduistering zijn de jonge duiven aardig goed in de rui. Het korte dek wordt goed gegooid. Sommige zijn al iets verder dan de andere. Gisteren zijn deze jonge duiven (1e en 2e ronde) voor de 2e keer geënt tegen Paramixo en Herpes. Dit op advies van dr. Stijn Rans.
Gisteren ben ik ook begonnen met een kuur tegen Trichomonas en Coccidiose. Deze kuur wordt ondersteund door Elektrolyten en korte aminozuren. Na deze kuur moeten ze klaar en schoon zijn om goed te gaan trainen. De verduistering hou ik er nog op tot 21 Juni zoals het er nu uitziet. Dit omdat de jonge duiven echt pas meegaan op de natour en de vlucht Nationaal Orléans (voor Afdeling 3 Oost Brabant).

De kweeduiven zijn nu bezig met de 4e ronde jonge. Deze zijn al geringd dus mooi op tijd voor de natour. De 3e ronde ligt bij de voedsterkoppels en kunnen er deze week af. In totaal zal ik ongeveer een 95 jonge duiven hebben die het moeten gaan doen en zorgen voor de doorstroming in 2019. Want echt...... het is niet leuk als je niet met de oude duiven kan spelen. Een bewuste keus van mij, maar toch........!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.