Besluit genomen!

Gepubliceerd op 18 juni 2019 om 14:05

Het besluit is genomen. Er zal niet deelgenomen worden aan de jonge duivenvluchten (vroege tour). Dit heeft een aantal redenen en wel de volgende:

  1. de jonge duiven zijn niet goed genoeg qua gezondheid.  Als dit wel het geval had geweest had ik alsnog getwijfeld om mee te doen maar ik denk het niet;
  2. de training is daardoor niet optimaal
  3. het vroege duivenprogramma begint veel te vroeg. Landelijk gezien kunnen we het kommer en kwel lezen met het africhten van de jonge duiven. Meestal heeft dit niets maar dan ook niets met de gezondheid of kwaliteit van de jonge duiven te maken. Maar, met de activiteiten in de atmosfeer. De atmosfeer is 4 a 3 weken voor en 2 weken na de langste dag van slag. In deze periode is de atmosfeer zeer instabiel waardoor het soms goed gaat maar vaak ook HEEL slecht! . Met name jonge duiven hebben hier enorme veel last van. Soms lees je wel eens dat het te maken heeft met de 4G en 5G netwerken. Hier geloof ik persoonlijk helemaal niet in. Het is algemeen bekend dat je op de Natour minder verliezen hebt en de duiven veel beter naar huis komen en nakomen. Denken we nou echt dat in die periode de 4G en 5G netwerken minder actief zijn?!. Nee dus..
  4. Heb nog mooi wat latere kunnen kweken en gekregen. Die heb ik tussen de oudere jongen moeten zetten en dat is niet optimaal..

 

Persoonlijk ben ik van mening dat we TE vroeg starten met het jonge duiven seizoen en dat het beter is dat we in Augustus starten tot en met de 1e week van Oktober. Waarom? Ik zit nu ongeveer 5 jaar in de Commissie Taartvluchten Brabant en heb in die 5 jaar 1x een mindere vlucht meegemaakt. Dit houdt in dat het weer dan nog goed is en de atmosfeer stabiel. Het nadeel is dat in September de roofvogels weer iets actiever worden maar dat is dan wel de periode dat de jonge duiven al 4 of 5 vluchten hebben gehad en veel rapper zijn en beschikken over de benodigde ervaring. Ik gun iedereen zijn of haar spel maar ik gun voornamelijk de liefhebbers veel keuze in het najaar in de jonge duiven. Dit is dus een gedeeld belang voor alle organiserende instanties die met duiven iets te doen hebben.

Iedereen veel succes met alle vluchten die nog komen gaan!!