Er is hoop!

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 19:56

2 Weken geleden consulteerde ik Stijn Rans van Giantel. Mijn duiven, jong en oud, zagen er geweldig uit maar trainden niet naar mijn zin. Na onderzoek bleek dat er licht Trico en Ornythose bij de duiven aanwezig was.. Kreeg een kuur mee voor 7 dagen over het voer. Na de kuur ben ik, op advies van Gert Jan,  doorgegaan met LTW en Clean Balance van Gert Jan Beute. Na 1 week begonnen de duiven geweldig te trainen. Vooral de jonge duiven trainen er op los. 1 1/2 Uur trainen is momenteel niets voor ze waarvan ze zeker 1 uur weg zijn. Gisteren, na de ochtendtraining,  de moed bij elkaar geraapt en de jonge duiven in de mand gezet om ze af te richten. 5km Was de opgaaf voor hun. Na 10 minuten waren ze thuis en trainden gewoon weer 1 uur door. Ik wist niet wat ik zag. Nu draaien  de jonge duiven qua Beute-systeem mee met de oude duiven. 

De oude duiven hebben de eerste opleer gehad met de Afdeling, nadat ik ze zelf 6x weg had gebracht, Voor mij denk ik nog geen 50km maar o o o wat hadden ze het zwaar. Zeker de 9 onbevlogen jaarlingen. Helaas is mijn 088 (vorig jaar Natour Kampionen Rayon 2 CC Uden) niet meer thuis gekomen. En 3 Jaarlingen zijn ook nog onderweg. Deze duiven staan nu op het Beute systeem en dit bevalt me uitstekend.

Maar de hoop is gevestigd, dit jaar op de jonge duiven, en dit ziet er zeer hoopvol uit. Deze week, afhankelijk van het weer, nog maar eens een stukje wegbrengen. Zit een prachtig ploegje jonge duiven (53 in totaal). Marathon en Eendaagse duifjes door elkaar. We gaan het zien en Gert Jan; bedankt voor het advies!!!