Eerste vlucht van het seizoen 2022

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 09:57

De kop is eraf voor het seizoen 2022

De duiven zitten hier nog gewoon op een nestje. Is niet mijn gewoonte, maar gezien mijn werk was dit het makkelijkst.

Ik denk dat we niet hoeven te klagen over het weer als zou de kracht van de wind wel een tandje minder mogen. Ook vorige week kregen de duiven te maken met een matige Oosten wind. Ik had toen de duiven net gekoppeld dus er was totaal geen drang naar huis. En dat zag je ook wel. Op zo'n trainingsvlucht zitten natuurlijk heel veel mensen erg vroeg. Nou ik niet. gewoon 12 minuten te laat. Was voor mij geen reden tot paniek want ik wist dat dit zou gebeuren. Doel was gewoon zonder drang en rustig naar huis. Waarom?. Ik heb namelijk veel jaarlingen die totaal geen ervaring hebben en die wilde ik niet de kop op hol maken. Maar alsnog waren op de africhting toch 6 die het hok niet hebben bereikt.

Gisteren eigenlijk hetzelfde verhaal. Al zaten ze nu wel op eitjes en dat zag je eigenlijk gelijk aan de aankomsten. De duivinnen voerden de boventoon. Gisteren hadden we wederom te maken met een zeer matige oosten wind en dat was voor de jaarlingen dus wederom niet handig. 

Van de winter heb ik een nieuwe klok gekocht en ook gelijk maar gekoppeld aan het internet. Handig voor iemand die in de ochtend vroeg weg is en in de avond laat thuis. Zo kan ik mooi de duiven meenemen en kan ik zien of ze thuis zijn vanaf mijn werk. 

Onze duiven stonden gisteren in Isnes en werden om 9.15 uur gelost. 2 Uurtjes vliegen en dan moesten ze er wel zijn. Om 17 over 11 kwam er een duivin, vanuit de totaal verkeerde hoek, met een rotvaart aan. Met die oosten wind is het lastig om te vallen. Maar uiteindelijk lukte het. Stond bij de klok en .....................................niets!!!! Geen constatering. Ik snel de duif gepakt en over de antenne. Weer niets. Klok uit en aan, duif erop en .......weer niets. Klok uit, alle stekkers los en weer aangekoppeld, klok weer aan, duif erop en ja hoor geconstateerd op 11.24. Toen even wachten of het systeem ook zijn plicht doet om automatisch te melden. Helaas niets gemeld terwijl toch alle seinen op groen stonden. Maar goed, dat zal wel opgelost worden deze week. Maar jammer dat de duiven niet geconstateerd werden. Het is niet anders helaas. 

Wel, op het moment van schrijven, nog 5 jaarlingen onderweg. Hopen dat ze nog thuiskomen anders krijgen we toch wel heel veel lucht in het hok. 

Iedereen gefeliciteerd met zijn/haar behaalde resultaten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.