Goede medische begeleiding

 

Topsporters kunnen niet optimaal presteren zonder een goede medische begeleiding. Dus ook onze postduiven niet. Het is heel normaal dat een topsporter eens per 4 weken zijn/haar algemene conditie en gezondheid laat testen. Bij zo'n consult van een topsporter wordt er gekeken naar de bloedwaardes in het bloed en wordt de algemene gezondheid getest. Nu gaat dat misschien voor onze postduiven is te ver om elke maand bloed af te nemen om te kijken hoe hun gezondheid ervoor staat.

De meeste liefhebbers kunnen uitstekend beoordelen hoe de gezondheid en conditie is. Nu ben ik geen medicus en heb er ook geen verstand van. Wel kan ik zien hoe de conditie is bij mijn duiven. Dit is dan ook de reden dat ik mijn topsporters (duiven) om de 4 weken laat controleren door een gespecialiseerde duivenarts. Als er niets gevonden wordt door de duivendokter zal er ook geen medicatie verstrekt worden

 

Dit gebeurd echter bij topsporters ook niet. Met het is uiteraard wel zo dat als je ze niet laat controleren je ook niet weet of er iets aan de hand is wat we van buitenaf niet kunnen waarnemen.

Het is algemeen bekend dat medicatie (antibiotica) ook de goede bacteriën dood. Dit betekent dat de algemene basis gezondheid tijdelijk zal verminderen. Er zijn liefhebbers die doen dit expres om een vorm van booster effect te bereiken. Echter, een booster werkt maar even en vervolgens zal je zien dat de conditie en vorm weer terug gaat lopen.

Medische begeleiding is erg belangrijk om postduiven te laten presteren. Vandaar dat ik 1 keer per 4 weken de duiven laat controleren en grijp pas in als de arts dit adviseert. Omdat ik er geen verstand van heb ga ik zelf ook niet experimenteren. Omdat je dan meer kapot maakt waar je een heel jaar aan gewerkt hebt.

 

Ik kies zelf voor een homeopathische ondersteuning van de gezondheid te bevorderen en te onderhouden. Dit onderdeel heb ik al beschreven in "Een uitgebalanceerde voeding