De kweek ligt op schema

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 20:20

Gisteren, vandaag en morgen, als het goed is,  zullen er 35 jongen het daglicht gaan zien. De eerste jongen waren er gisteren(27012020) al. Vandaag zijn er 8 uit het ei gekropen en morgen zal de rest volgen. 

De 16 kweekkoppels hebben vandaag voor 75% allemaal weer hun eerste ei gelegd. Nu kan ik me voorstellen dat de vraag gesteld wordt: "is dat niet laat?". Dat klopt!. Ik heb de kweekduiven 8 a 9 dagen laten broeden voordat ik ze overgelegd heb naar de vliegduiven. Dit doe ik normaal nooit maar ik kan helaas, gezien de vele roofvogels hier in de buurt, geen vroege jonge hebben. Nu zijn ze eigenlijk nog te vroeg maar dat is nu even niet anders. Deze eieren zullen rond 18 februari uit gaan komen en dan lig ik 5 weken voor op normaal. Maar dan blijven ze maar wat langer in de ren voordat ik ze los gaat laten. 

De vliegduiven zijn inmiddels geënt tegen paramyxo en herpes. Als jonge duif worden ze hier 2x mee geënt. De oude duiven worden daarna dan maar 1x geënt hier tegen. Volgende week zullen de vliegduiven ter aangeboden worden aan dr. Stijn Rans (afspraak moet ik nog even maken). Maar gaat wel gebeuren. 

Verder nog bezig met het aanpassen van het hok (Jonge duiven) en het maken van een verrijdbare ren. Daarnaast zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het kweekhokje dat ik ga bouwen in het voorjaar/zomer. Wordt vervolgd!