De Jonge duiven komen geweldig op.

Gepubliceerd op 9 februari 2020 om 15:41

De pas geboren jonge duiven groeien geweldig op. Alle 35 jonge zijn uitgekomen en inmiddels geringd. 20 Met Lady's League ringen en 15 met gewone ringen. Ik kan met voorstellen dat u nu gaat denken; gaat hij nu ook meedoen met deze competitie?. Nee is hierop het antwoord. Maar mijn Maatje zijn vrouw wel dus daarom zoveel mogelijk geringd met LL ringen. 

Nadat de jonge duiven zijn uitgekomen is het voer iets aangepast en is mijn speciale mengsel weer te vinden op het hok. Het voer bestaat momenteel voor 75% uit Ruivoer en 25% uit Super dieet. Elke ochtend krijgen de duiven een potjes met het mengsel, dat bestaat uit: Tovo, gepelde zonnebloempitten, Hennepzaad, P40, Eivoer en een vers potje rode mineralen van dr. F. Marien, in het hok. Let wel op: het eivoer is een klein beetje nat maken met water zodat het geen droge massa wordt. Anders gaan de duiven veel te veel drinken. Verder krijgen de duiven 2x per week biergist over het voer wat aangemaakt is met knoflook olie. In het water zit 2x per week Usne Gano en verder gewoon water. De mest is geweldig en de oude duiven zien er ook geweldig uit. 

Alle kweekduiven zitten inmiddels weer op eieren en alle 15 koppels zijn bevrucht. Ook top. Gelukkig kan ik helemaal niets naars verzinnen om jullie te melden. 

2 Jaar geleden zijn hier de wateraderen geneutraliseerd wat een hele opluchting was voor de duiven kan ik u melden. Vanochtend voor de zekerheid toch alles even nagelopen en gelukkig zijn ze niet meer actief geworden. Ik hou dit een beetje in de gaten om te weten hoelang het koper het houdt. Normaal gesproken moet dit zeker 5 jaar houden maar ik wil het gewoon meemaken. Ook voor mijn klanten die gebruik hebben gemaakt van mijn diensten.