Vol gas

Gepubliceerd op 8 juni 2022 om 12:22

We staan weer aan de vooravond van de 2e Eendaagse fondvlucht. Voor de zuidelijke Afdelingen van ons land is dit Chateauroux. Even terug naar 2 weken geleden. Toen vlogen de zuidelijke Afdelingen vanuit Issoudun. 

De weersvoorspellingen waren prima met een Noord-Westen wind. Dan zou je zeggen dat het oosten van de Afdeling er toch goed bij moet zitten. Niets van dat alles was waar. Het oosten werd volledig van de kaart gevlogen door de westelijk geleden Samenspelen.  Geffen, Oss en Berghem waren de plekken waar je moest zitten. Dan hoor ik ook nog zeggen de wind bepaald de prijzen. Laten we een ding duidelijk hebben; dat is volledig niet waar!! De wind bepaalt niet de prijzen maar de massa. De massa is sterker dan de wind. Het verschil tussen West en Oost in de wind is: Vlijmen, Den Bosch of Nieuw Cuijk (westelijk gelegen) of Rosmalen, Oss, Geffen en Berghem (oostelijker gelegen). Misschien wordt het wel eens tijd voor een herindeling van de Afdelingen. Oostelijker lossen is geen optie omdat je dan de westelijk gelegen samenspelen niet mee krijgt. Om enigszins het spelplezier van de oostelijk gelegen samenspelen terug te krijgen zit er denk ik niets anders op. Uiteraard gun ik iedereen zijn/haar top prestaties en feliciteer ik ook die liefhebbers die het top hebben gedaan. Maar met name IEDEREEN is van belang. De debutantenploeg van mij deden het prima wat mij betreft. 11 duiven mee en 5 bij de 1e 100 in de CC. Niet slecht maar het kan uiteraard altijd beter.

Vorige week hier geen duiven meegedaan. En heb ik de duiven volledig goed kunnen voorbereiden op de 2e Eendaagse fondvlucht. Afgelopen Zaterdag heb ik de duiven zelf 80km weggehad om ze in het ritme te houden. Daarna begon de voorbereiding. Klinkt zwaar; voorbereiding. Maar het is gewoon trainen, eten en rusten. De duiven zien er goed uit en zijn gezond. De weersvoorspellingen zijn redelijk te noemen. Bewolking en een zwakke tot matige wind uit het westen. Westen wind zou je zeggen; we gaan er voor zitten Zaterdag. Echter zonder illusie hoor. Het zal, en dat is mijn voorspelling, weer Oss, Geffen en Berghem zijn die om de 1e 5 plekken gaan strijden. En er zal best initieel best een paar duiven in het oosten van de Afdeling kunnen vallen. Uitzonderingen blijf je houden. Maar desalniettemin vol gas want we gaan uiteraard voor een mooie uitslag op welk niveau dan ook. 

Iedereen veel succes en VOL GAS allemaal aankomend weekend.

PS. Ik schrijf deze blogs op persoonlijke titel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.