Resume en omgedoopte duif

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 14:23

Mijn laatste blog was een paar dagen voor de 2e Eendaagse fondvlucht Chateauroux. In die blog voorspelde ik al, ondanks de te verwachten westen wind, waar de kopduiven zouden vallen in Afdeling 3 Oost Brabant. De 1e 25 duiven zaten aan de westkant van onze Afdeling. En dat is dan het gevolg van een westen wind. Als hij nou oostelijk had gezeten was het Den Bosch, Vlijmen en Nieuwkuijk. Maar goed dit weten we al een tijd en is niets anders aan te doen dan verhuizen of het accepteren. Wat wel dan weer grappig is dat dan zo'n liefhebber zegt die in de kop van de uitslag speelt; Zie je nou, in het oosten van de Afdeling zit geen kwaliteit aan duiven. Dan moet ik maar lachen als ik dat hoor en denk ik weer zo een die niet wil veranderen, wat dat laat hij op de vergaderingen wel zien, en het lekker wil laten zoals het is voor eigengewin. En als ik eerlijk ben snap ik dit ook nog, maar frustrerend is het wel!! 

Chateauroux werd een pittige vlucht voor mijn duiven. Hun 2e doop op de Eendaagse en ze hadden hun handen er aan vol. Wel was het weer de broer van "Dikke Kees (die overigens omgedoopt is naar Strong Kees)" Dit op advies van een aantal liefhebbers omdat de bekende Kees d'Lor nog maar 80 kilo weegt en dan zou ik hem tekort doen met zo'n naam en terecht. :-)

Dit keer was het "Mooie Kees" die zich als eerste melden op de antenne. Aardig op tijd maar helemaal niets speciaals. Was op dat moment de 14e gemelde in de CC. Dit werd uiteindelijk 34e plaats binnen de CC Uden. De 2e duif liet erg lang op zich wachten maar ook prima in de uitslag. 3 Van de 9 duiven in de uitslag. "Strong Kees" kwam dit keer helemaal kort thuis. Maar de volgende dag was hij gelukkig al weer aardig hersteld. Ik mist nog 2 duivinnen helaas. Deze duivinnen waren op Issoudun mijn 2e en 3e duif. Maar dit is helaas niet ander.

Momenteel is het rustig op het hok en worden de duiven weer voorbereid op hun 3e doop La Souterraine. Bijna 700 km voor mijn hok. Zal een hele uitdaging worden maar ze kunnen dan toch laten zien wat ze waard zijn voor dit soort vluchten.

Even terugkomend op vriend Kees d'Lor. uit Den Bosch. Die laat nu al 2 vluchten zien wat grote klasse is!! 2x 2 duifjes mee en gewoon in de kop van de uitslag alle 2. Dat is klasse en dat is voor heel weinig hokken weggelegd. Grote klasse Kees en gefeliciteerd. 

Vol gas naar La Souterraine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.