Recap

Gepubliceerd op 29 juni 2022 om 11:53

Afgelopen zaterdag zouden we La Souterraine vliegen. Door de verwachte weersomstandigheden besloot onze Afdeling in overleg met Afdeling 4 om naar een oostelijkere gelegen losplaats te gaan, nl: Vichy. Een iets oostelijkere losplaats met iets minder afstand. 

De duiven kregen om 6.45 uur het sein om aan de huisreis te beginnen. Met lichte bewolking en een ZZO wind werd er verwacht dat de duiven hoge snelheden zouden kunnen bereiken. Op de vlieglijn wat regenbuien die relatief makkelijk te ontwijken waren voor de duiven. Compuclub heeft de problemen, zoals het eruitziet, weer onder controle en de meldingen konden komen. Hier had ik de 4 duiven op meegedaan die het beste naar huis kwamen op de voorgaande eendaagse vluchten.

In de ochtend was er ook nog een vitesse vlucht vanuit Morlincourt. Ook deze duiven kregen redelijk vroeg het sein om te starten. Om 7.40 uur werden in Morlincourt de manden opengetrokken. Hier 9 duiven op ingekorfd en het was afwachten of ze het beter zouden doen als de laatste vitesse vlucht. Dit was echt een ramp met 1 staartprijs in het Rayon. Ook hier werd verwacht dat de duiven een hoge snelheid konden bereiken. Dit kwam ook uit. Snelheden van 1700 meter werd gemakkelijk gehaald. De  9 duiven van hier lieten het wederom totaal afweten. In het rayon er gewoon onderdoor en in de vereniging 3 erin bij de laatste duiven. Weer niet goed en hier moet iets anders aan de hand zijn dan geen kwaliteit.. Moeten we even uit laten zoeken.. Maar dat dit geen goed begin was voor de zaterdag en wat er nog ging volgen mogen duidelijk zijn. 

Op Vichy hadden we Sterke Kees, Mooie Kees, De Ouwe en de 49 mee. De 49 is trouwens een apart verhaal. Deze doffers is van 20. Als jong geen platte prijs gehaald. Als jaarling geen platte prijs gehaald. En toch zag ik iets in dit doffertje en mocht hij blijven. Dit jaar in totaal 5 prijzen en 2/3 op de Eendaagse. Grappig toch! 1e Getekende was Sterke Kees, die vorige vlucht verstek liet gaan, 2e getekende Mooie Kees, die de laatste Eendaagse mijn 1e was en 3e getekende De Ouwe. Het wachten kon beginnen en al vrij snel na de vlucht van Morlincourt melden de 1e duiven zich in Oost Brabant. Snel uitgerekend zou ik rond 13.45 uur een duif moeten hebben. Helaas was dit niet zo en het wachten en turen duurde langer dan ik gehoopt had. Om 14.30 uur kwam toch noch als een raket de Mooie Kees aan snellen (woordgrapje :-) ), gevolgd door Sterke Kees en de 49. Wel te laat maar toch 3 van de 4 in de prijzen in de CC Uden (51, 74 en 79e prijs). Ondanks dat ze 3 kwartier te laat waren was ik niet heel ontevreden en zeker niet gezien de prestaties van de duiven op Morlincout.

Over 2 weken vliegen we Argenton en 4 weken Issoudun. Op de laatste gaat, zoals het er nu uitziet, de gehele vliegploeg incl jaarlingen mee. Maar eerst Argenton maar eens afwerken. Hopen dat de duiven iets beter gaan komen.

Met de jonge duiven wil het hier nog niet lukken. In totaal nu 15 stuks ten prooi gevallen aan onze kromsnavel. Vliegen willen ze niet en komen het hok niet uit als ik ze er niet uit jaagt. Verschrikkelijk is dit en het houdt niet op. Gisteren weer 2 stuks en dan kan je ze weer 1 dag binnenlaten omdat er zoveel stress op zit. Toch volgende week maar beginnen met opleren in hele kleine stapjes en dan hopen dat ze hun angst gaan verliezen. Iets anders zou ik ook niet weten te doen. Erg klote maar het is niet anders en het kan dan ook niet anders dan op de natour te starten. Ik had een andere planning in gedachten maar: kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.